Oekraïense vluchtelingen aan de slag bij Royal FloraHolland

Aalsmeer – De invasie van Rusland in Oekraïne bracht een enorme stroom aan vluchtelingen op gang. Net als andere Europese landen vangt ook Nederland veel Oekraïense vluchtelingen op. Een deel van hen vond via vaste uitzendpartners de weg naar de werkvloer van Royal FloraHolland. Daar zijn ze zeer welkom.

De eerste Oekraïense vluchtelingen zijn in april al gestart bij Royal FloraHolland. Dat zij instructies in de eigen taal krijgen, helpt om meer Oekraïners aan werk te helpen in zowel Aalsmeer als Naaldwijk. Jerry Kuper, teammanager Logistiek: “De eerste ervaringen zijn zeer positief. Het is een betrouwbare, gemotiveerde, leergierige en hardwerkende groep. Door de uitstekende samenwerking met de planners en met uitzendbureau Tempo-Team loopt het heel goed.”

De groep wordt in het Russisch aangestuurd, de taal die zij ook onderling spreken. Bij het aansturen van Oekraïners merk je wel culturele verschillen.  “Oekraïners praten niet over leed. Ze geloven dat je meer leed aantrekt door erover te praten. We praten hier dus niet over de oorlog. Mensen zijn ook gewend om op hun woorden te letten. En al sta je nog op een goede voet, wat zij persoonlijk vinden van de oorlog krijg je er niet uit. Oekraïners gebruiken geen overbodige woorden in hun spreektaal. Vertaal je hun taal letterlijk naar het Nederlands dan zeggen ze gerust ‘Kom hier!’, terwijl wij vragen “Kun je even hier komen?”. Dat is dus geen onbeleefdheid. Daarnaast zijn ze gewend ‘u’ te zeggen, staan ze op voor ouderen in het openbaar vervoer en zijn ze rustiger dan Nederlanders.”

Gepubliceerd: 26 juli 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×