Aalsmeer Actueel: heeft de seringenteelt nog wel toekomst?

Aalsmeer/Kudelstaart – Zaterdag 1 april kunt u de vierde pilot-uitzending beluisteren van Aalsmeer Actueel, het actualiteitenprogramma van Radio Aalsmeer. Deze maand ontvangen we de oudste inwoonster van Aalsmeer in de studio. De 105-jarige Anna Joore-Dekker komt vertellen over haar leven en wat voor haar het belangrijkste Aalsmeerse nieuws was deze maand.

Natuurlijk ook weer de maandelijkse column ‘Lieve Guido’ van Tjeerd Veninga. Deze keer richt hij zich tot de burgemeester om het te hebben over armoede en de Aalsmeerse Voedselbank.

Tenslotte het hoofdonderwerp van de uitzending: de seringenteelt in Aalsmeer. Het is immers het jaar van de sering. Heeft deze teelt nog wel toekomst? Valt dit te combineren met de recreatieve activiteiten op en rond de Westeinderplassen? En hoe verhoud zich dat tot het Bovenlandengebied? Te gast zijn seringenkwekers Frank Weening en Menno Kramer en Rick Rolleman van de Stichting de Bovenlanden.

‘Aalsmeer Actueel’ wordt iedere eerste zaterdag van de maand uitgezonden tussen 13.00 en 14.00 uur.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 31 maart 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×