Ontmoet jouw Groene Liefde tijdens 'Kom in de Kas'

Aalsmeer – Kom in de Kas 2023 staat in het teken van liefde, en niet zomaar een liefde, maar… Groene Liefde! Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. Bewonder op zaterdag 1 april al het moois wat de glastuinbouwsector te bieden heeft en wordt verliefd op jouw Groene Liefde. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas. In regio Aalsmeer openen zes bedrijven hun deuren voor het publiek.

Dichterbij dan je denkt
Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers het aanpakken. Zien hoe alles groeit. In regio Aalsmeer doen zes bedrijven mee met hele uiteenlopende teelten maar ook de teeltwijze (inrichting en techniek) zit veel verschil in. Bij Van Klaveren Plant verwarmen ze kassen d.m.v. warmte- en koudeopslag. HilverdaFloris heeft afgelopen jaar een nieuwbouw afgerond die is ingericht met de nieuwste technieken voor de klimaatbeheersing maar ook op het gebied van inrichting en intern transport. Bij Hartog Palmen zijn ze maximaal bezig met energie besparen door grote delen van het jaar de luchtramen dicht te houden en dan met slimme machines ervoor te zorgen dat het klimaat toch optimaal is.

Activiteiten
Uiteraard staat de kweker voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. Er worden ook diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Voor de kinderen wordt een interactieve speurtocht georganiseerd.

De openingstijden zijn van 09.00 tot 16.00 uur op zaterdag 1 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Op de fiets of de fiets meenemen wordt aanbevolen! Kom in de Kas is gratis.

Foto: Rolf van Koppen Fotografie

Gepubliceerd: 15 maart 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×