Poel weer schoon en klussen op kinderboerderij gedaan

Aalsmeer – Afgelopen weekend  organiseerde het Oranje Fonds weer de landelijke NLdoet actie. Hierbij roepen zij zoveel mogelijk Nederlanders op om een dag vrijwilligerswerk te doen. Zo organiseerde de SPIE weer de jaarlijkse opruimactie op de Poel. In ‘Aalsmeer Actueel’ op Radio Aalsmeer vertelde Sebastiaan Ramp dat er ruim 1800 kilo afval is verzameld. “Het meest opvallende attribuut dat uit het water werd gevist was een volledige motorfiets”, aldus de SPIE-woordvoerder.

Ook bij kinderboerderij Boerenvreugd in het Hornmeerpark konden de handen uit de mouwen worden gestoken tijdens NLdoet. Een groep leden van de Lions club Aalsmeer en een groep medewerkers van de Gamma Aalsmeer gingen samen met andere vrijwilligers aan de slag. De Gammamedewerkers brachten gereedschappen en materialen mee voor de boerderij om te klussen. Deze werden meteen ingebruik genomen!

Naast de werkzaamheden voor het pluimveeverblijf werd er ook schoongemaakt. Het dak van het pauwen- en kalkoenverblijf werd schoongespoten met de hoge drukspuit, dakgoten werden leeggehaald, de kast van de activiteitencommissie werd opgeruimd en er werden aan het hekwerk de nodige reparatiewerkzaamheden uitgevoerd. Het bestuur van Boerenvreugd kijkt terug op een zeer geslaagde NLdoet-dag waarbij veel klussen konden worden gedaan.

Gepubliceerd: 12 maart 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×