Zaterdag 25 maart: Verkoopdag op Historische Tuin

Aalsmeer – De bekende jaarlijkse Verkoopdag in museum Historische Tuin Aalsmeer komt er weer aan. Zaterdag 25 maart kan iedereen hier terecht voor prachtige tuinproducten. De Verkoopdag vindt altijd plaats op de laatste zaterdag van maart. In Aalsmeer en omstreken is deze dag een fenomeen; het is het ideale moment om authentieke tuinproducten van hoge kwaliteit te verkrijgen voor aantrekkelijke prijzen. Wie vroeg komt, heeft de ruimste keus. Vanaf 9.00 uur staan de medewerkers van de Historische Tuin klaar om bezoekers van advies te dienen en waar nodig te helpen bij het naar de auto brengen van de aankopen.

Aan het assortiment zal het ook dit jaar niet liggen. Het museum staat onder andere bekend om de rozen en biedt deze dag een mooi assortiment struikrozen aan in diverse soorten en kleuren. Verder zijn er klimplanten zoals clematis, winterjasmijn en kamperfoelie, fruitbomen (appels/peren), haagbeplanting, coniferen, diverse bladhoudende heestersoorten en bloeiende heesters zoals hibiscus, hortensia, Weigelia, Deutzia en Ribes. Ook zijn er echte Aalsmeerse seringen verkrijgbaar, zowel struiken als bossen bloeiende seringen. Om 16.00 uur is de Verkoopdag ten einde. De Historische Tuin is gevestigd aan het Praamplein, met een openbaar parkeerterrein voor  de deur (blauwe zone).

Jaar van de Sering
Tijdens de Verkoopdag is ook de nieuwe tentoonstelling in het kader van het Jaar van de Sering te bekijken. Deze bevindt zich in de stal van de historische boerderij. Naast panelen met veel foto’s en uitleg zijn er voorwerpen en een speciale virtual reality beleving van het donkeren van seringen. In de veilingzaal draait een film over de seringenteelt. Meer informatie: www.historischetuinaalsmeer.nl.

Gepubliceerd: 21 maart 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×