Junior Pramenrace geannuleerd: te weinig deelnemers

Aalsmeer – De Aalsmeerse Pramenrace in september is altijd een grote happening. Aan deelnemers geen gebrek, hoe anders is dat dit jaar met de Junior Pramenrace. Vandaag kwam de organisatie van deze doe-dag voor de jeugd op het water van de Westeinder met de mededeling dat zij de Junior Pramenrace hebben moeten annuleren. “Er waren te weinig aanmeldingen om deze door te laten gaan. Wij gaan ons beraden hoe wij nieuw leven in de Juniorrace kunnen blazen”, aldus de SPIE op Facebook.

Voor deze race moet een team worden samengesteld die de beschikking heeft over een praam met Penta-motor, een schipper en twee of meer begeleiders. Voorafgaand zou er nog een kwalificatie plaatsvinden om uit te vechten wie op pole-position mag vertrekken vanaf het Stokkeneiland. Eerder al had de organisatie een oproep gedaan om de Junior Pramenrace in ere te houden en jongeren gevraagd zich aan te melden. Helaas dus tevergeefs. Hopelijk lukt het volgend jaar wel en misschien is dan het thema opnieuw: “Junioren gaan op onderzoek”.

Foto: Laurens Niezen Fotografie

Gepubliceerd: 2 juni 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×