Succesvolle Politiek Actief Cursus afgesloten

Aalsmeer – De gemeenteraad van Aalsmeer kijkt tevreden terug op de recent afgesloten Politiek Actief Cursus. Jaarlijks biedt de raad deze cursus aan inwoners aan, waarbij dit jaar 23 Aalsmeerders deelnamen. De cursus, bestaande uit drie avonden, voorzag de deelnemers van inzicht in het gemeentebestuur, het politieke proces, en de invloed van burgers op de lokale politiek.

Op 16 november ontvingen de deelnemers hun certificaat uit handen van burgemeester Oude Kotte. Uit een evaluatie blijkt dat de cursus hoog gewaardeerd is, waarbij meer dan de helft van de deelnemers overweegt zelf politiek actief te worden.

Tijdens de cursus maakten deelnemers niet alleen kennis met de theoretische aspecten van het gemeentebestuur, maar ook met de praktijk door gesprekken met bestuurders en raadsleden. Enthousiaste reacties van deelnemers benadrukken het belang van de cursus, waarbij men aangeeft meer vertrouwen in de politiek te hebben gekregen.

Na succesvolle evaluatie stelt de griffie van de gemeenteraad zich ten doel om volgend jaar een verbeterde cursus te organiseren. Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden bij de griffie van Aalsmeer voor de volgende editie. Voor meer informatie over gemeenteraadsactiviteiten, volg gemeenteraadaalsmeer op Instagram, raadaalsmeer op Facebook, of abonneer u op de digitale nieuwsbrief via griffie@aalsmeer.nl.

Gepubliceerd: 21 november 2023 om 20:17 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×