Aalsmeer blijft JOGG-gemeente

Aalsmeer – Als JOGG-gemeente blijft Aalsmeer zich inzetten om een gezonde levensstijl te bevorderen onder jongeren en ouders. Het programma, bekend onder het motto ‘Samen maken we gezond gewoon’, richt zich op het stimuleren van gezond eten, drinken van water en voldoende beweging voor jongeren van 0 tot 18 jaar. Partners van de gemeente zijn positief over de resultaten van deze aanpak en zullen de komende jaren vooral inzetten op het bevorderen van water drinken en gezond eten. Wethouder Bart Kabout benadrukt het belang van preventie en samenwerking tussen verschillende betrokken partijen, zoals huisartsen, ouders, onderwijs en de gemeente.

De JOGG-aanpak streeft naar een maatschappij waarin gezond leven centraal staat en waarin de omgeving van jongeren gezonder wordt gemaakt. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid blijft de komende drie jaar financieel bijdragen aan de activiteiten. Onderzoek toont aan dat deze aanpak op langere termijn verschillende gezondheidsproblemen kan voorkomen. Voorbeelden van ondersteunde activiteiten zijn onder andere de Avond Vierdaagse, Minivoetbal toernooi en de Drink Water Week.

Gepubliceerd: 5 maart 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×