Aalsmeer herdenkt 30e sterfdag van architect Berghoef

Aalsmeer – Op zaterdag 9 maart a.s. herdenkt Aalsmeer de 30e sterfdag van de beroemde architect Johannes F. Berghoef, die op 91-jarige leeftijd overleed. Zijn herkenbare stijl is verspreid over de gemeente, met prominente werken zoals het raadhuis, ontworpen met verrassende elementen zoals de Burgerzaal. Wethouder Willem Kikkert benadrukt de relevantie van een eerbetoon aan Berghoef, ongeacht persoonlijke voorkeuren voor zijn werk.

De gemeentelijke erfgoedcommissie zal de vorm en inhoud van de herdenking bepalen. Mogelijke activiteiten omvatten een expositie, een (fiets)route langs zijn bekende en minder bekende gebouwen, en lezingen door experts. Details over de herdenking zullen later dit jaar worden onthuld, met de mogelijkheid van evenementen tijdens de Dag van de Architectuur in juni en/of de Monumentendagen in september. De Burgerzaal wordt genoemd als een potentiële locatie voor een expositie of lezing(en).

Gepubliceerd: 5 maart 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×