Veiligheidsanalyse zwemlocaties: 'Organiseer toezicht op drukke dagen'

Aalsmeer/Kudelstaart – Uit een recente veiligheidsanalyse van het Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties (NIVZ) blijkt dat de zwemlocaties Surfeiland en Loswal gemiddeld een laag tot laag risicoprofiel hebben. Ondanks deze bevindingen heeft het NIVZ een aantal belangrijke aanbevelingen gedaan, waaronder het organiseren van toezicht door gekwalificeerd personeel op drukke dagen. De gemeente Aalsmeer heeft aangegeven deze aanbevelingen over te nemen.

Een van de voorgestelde maatregelen is het omlijnen van de zwemzone op het Surfeiland om zwemmers beter te beschermen tegen watersporters. Daarnaast wordt geadviseerd om op drukke dagen toezicht te organiseren bij zowel Surfeiland als Loswal. Deze aanbevelingen zijn vooral gericht op het verlagen van mogelijke conflicten tussen zwemmers en watersporters.

De gemeente Aalsmeer zal ook de zichtbaarheid van informatieborden verbeteren en een zwemveiligheidsplan opstellen voor het Surfeiland. Deze maatregelen komen voort uit het streven om de zwemveiligheid te verbeteren en ongelukken te voorkomen, zoals het tragische incident van vorig jaar waarbij een persoon verdronk bij het Surfeiland. Met deze nieuwe maatregelen hoopt de gemeente de veiligheid van zwemmers op deze locaties te waarborgen en tijdige hulp te bieden in geval van nood.

Bron: Nieuws in Aalsmeer

Foto: Nieuws in Aalsmeer

Gepubliceerd: 24 maart 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×