18 juli 2023

Lianne Pol

Radiomaken zorgt voor meer quality time met mijn vader.

Naam: Lianne Pol
Programma: Lianne’s Game Wereld
Functie: Programmamaker en locatie-uitzendingmedewerker
Beroep: Onderwijsassistent

Hoe begon je ooit bij Radio Aalsmeer?
Er was een advertentie op een vrijwilligerssite die ik zag staan en ik dacht “de kans zal wel klein zijn dat ik daar zou kunnen beginnen, maar ik heb toch gereageerd.” Ik kreeg best snel een berichtje terug. Het idee voor het programma is ontstaan en gegroeid in het gesprek met de programmaleiders. Mijn andere interesses waren al afgedekt in de programmering en gaming, waar ik erg gepassioneerd over ben, leek geschikt als nieuw programmaonderwerp.

Wat maakt Lianne’s Game Wereld zo leuk om te maken?
Ons programma wordt gekenmerkt door diversiteit, niet alleen in de muziek en in de games die we behandelen, maar ook in de achtergrond van de presentatoren. Ik vertegenwoordig een jongere generatie dan mijn vader (red. medepresentator en technicus). Dat hoor je terug in de analyses van de games die we bespreken, maar ook in de muziek die we op basis daarvan selecteren. Daarnaast zit er dus sowieso veel variatie in de muziek: we gaan van klassiek naar hard-rock en van jazz naar metal. Het genre muziek dat wordt gebruikt in een game is vaak direct gelinkt aan het genre van de game zelf. Zo wordt in fantasy games vaak gebruik gemaakt van klassieke muziek, terwijl race games vaak moderne muziek gebruiken - pop, rock en hiphop.

Wat krijg je terug van je luisteraars?
Luisteraars laten het ons weten als ze een game hebben uitgeprobeerd die we hebben besproken en die game ook leuk vonden. Daarnaast horen we dat luisteraars het programma uniek vinden. Enkele weken geleden was er iemand die had geluisterd omdat we zijn favoriete game bespraken (Guild Wars). Dat terugkrijgen doet goed. Het is leuk dat mensen het programma zo waarderen en er net zo van kunnen genieten als wij.

Kun je zonder radio?
Nee. Autorijden zonder radio is al zo saai. Met radio krijg je meer binnen dan je eigen bubbel. Je wordt verrast door het aanbod van de DJ.
Ook zonder radiomaken kan ik niet meer. Het is een heel mooie manier om je creatief te uiten en om een onderwerp waar ik gek op ben te delen met anderen. Dat delen doe ik in eerste instantie met mijn vader. Radiomaken zorgt dan ook voor meer quality time met elkaar.

Wat betekent Radio Aalsmeer voor je?
Radio Aalsmeer is een plek waar je veilig kunt groeien. Zo voelen we dat echt. Het is een plek waar naar je wordt geluisterd en waar de tijd voor je wordt genomen.

Wat is je lievelingsprogramma op Radio Aalsmeer?
Echt Esther. De mensen die langskomen zijn bijzonder, en de onderwerpen die soms taboe lijken worden op een heel mooie manier gebracht. Esther interviewt de mensen begripvol, stelt goede vragen en laat de ander in hun waarde. Ze veroordeelt iemand niet en dat klinkt door in de vragen die ze stelt.

Wie is je radioheld?
Lianda. Ik heb heel veel geleerd van hoe Lianda presenteert. Ze heeft een heel goeie chemie met Robert. Daarnaast is het een sterke vrouw die een mooi programma maakt.

Wat mis je bij Radio Aalsmeer?
Eigenlijk niks. Er worden leuke bijeenkomsten voor de medewerkers georganiseerd. Verder krijgen mensen kansen om zich te ontwikkelen en worden daar ook actief toe benaderd. Als we bijeen zouden komen met andere radiomakers zou het mooi zijn om ervaringen uit te wisselen en om elkaar te vragen hoe elke programmamaker bepaalde dingen omgaat. Hoe reageren anderen op mailtjes? Hoe is elk programma opgebouwd?

Wat is je lieverlingsnummer?
Blackbird van de Beatles en Smoke On the Water van Deep Purple. Dat laatste nummer ken ik via mijn vader. Hij heeft me kennis laten maken met muziek van een andere generatie. Het verhaal er achter is bijzonder: brand in de studio er tegenover. En de gitaar-riff is heel bijzonder en heel herkenbaar. Die herkenbaarheid is zo belangrijk in de muziek. Daarnaast is het ook belangrijk voor ons eigen programma. We hopen ons eigen geluid te laten bestaan uit herkenbare, terugkerende programmaonderdelen, maar ook juist de diversiteit bínnen die onderdelen. Tot slot weten onze luisteraars ook dat ze beeld kunnen verwachten tijdens de uitzending door de mogelijk die er bestaat om fragmenten te laten zien op TV Aalsmeer.

 

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×