15 februari 2016

Mariëlle Wegman

'Lucky Cat tatoeage is bijzonder verhaal'

Naam:  Mariëlle Wegman
Programma: 'Weekend Magazine' (iedere weekend tussen 14.00-17.00 uur)
Functie: Techneut, zitting PR club Radio Aalsmeer
Beroep: Fotograaf en verpleegkundige

Sfeer: Redactieruimte Radio Aalsmeer. Ouderwetse gezelligheid op de zaterdag. Theetijd.

Hoe ben je begonnen bij Radio Aalsmeer?
Ik ben er echt ingerold, ingestonken. Drie jaar geleden werd mijn moeder ziek. Joke Wegman. Ze was zo moe van de behandeling dat ik zei: ‘Ik ga wel op je stoel zitten zolang je geen radio kan maken.’ Maar ja… je ziet het. Ik ben het leuk gaan vinden. Vreselijk leuk.
Ik kwam al jaren in de studio, maar toen greep het me. Er zijn snellere techneuten dan ik. Meid, meid, meid... Het begin was echt verschrikkelijk. Nu is het ontspannen en gáán! Jan Peterse zei: ‘Het komt wel goed’ en ik kreeg sms’jes van mijn moeder. Mijn moeder heeft lak aan alles. Als mijn moeder praat is er geen speld tussen te krijgen. Ze doet alles waar ze zin in heeft. Ze heeft geen zenuwen.

Waarom maak je radio?
Honderd jaar geleden was ik DJ in clubs. Pump up the Volume en zo. Nee, ik had geen DJ naam. Ik was gewoon mijzelf. Eigenlijk zou ik wel weer een eigen DJ set willen hebben.
Ik heb radio heel lang saai gevonden. Iets van de oorlog toen iedereen rond de radio zat. Maar ik denk nu anders. Je kunt mensen vermaken terwijl iedereen lekker zijn eigen ding aan het doen is. En bij Radio Aalsmeer werken ook ontzettend leuke gave mensen.

Wat was je leukste locatie uitzending?
Dat was zeker de braderie in de Zijdstraat. Het was echt takkenweer. Dan voel ik ook zeker trots zo naast het Radio Aalsmeerbord. Oh.. en die keer bij de vitaliteitsmarkt. Dat was ook leuk!

Kan je zonder Radio Aalsmeer?
Niet meer. Ik zit tot over mijn oren in Radio Aalsmeer. Als ik een lekkere uitzending heb dan zit ik echt uit mijn dak te stuiteren. Door radio verdiep ik me nu ook dagelijks in wat er in Aalsmeer gebeurt.  Ik woon in Alphen aan de Rijn. Waarom ik daar woon? Dat heeft te maken met mijn toenmalige liefde. Ik hoor hier in Aalsmeer thuis. Mijn familie woont hier. Aalsmeer is recht voor zijn raap, geen flauwekul.

Wat is je lievelingsprogramma op Radio Aalsmeer?
Naar Nerdalert luister ik regelmatig. Dat is op de zondag, dan doe ik ook mee in de chat. Heel af en toe luister ik naar Let’s Go van Kim. En ik luister graag naar Dak Van je Housemix van Niels en Frederik. Dat is echt goed. Ik zag het op Facebook. Toen ik dat hoorde dacht ik : ‘Wauw, dat zit goed in elkaar.’ Meestal luister ik live!

Wie zijn je radiohelden?
Dat is Rob van Someren. Hij is nu bij Radio 10.. daar doet hij dagelijks Somertijd van vier tot zeven.  Dat luister ik vooral thuis. Heerlijk. Hij heeft een ontzettende scherpe babbel. Hij weet waar hij het over heeft. 

Wat zou je nog willen leren bij Radio Aalsmeer?
Ik wil leren hoe je de locatieapparatuur bedient. Het zou handig zijn als meer mensen de locatie set in elkaar zouden kunnen zetten.

Wat mis je bij Radio Aalsmeer?
Ik wil heel graag de webcam! Daar zit ik echt op te wachten. Net als bij Serious Request kan je dan meekijken en zien wat er hier gebeurt. Lijkt me fascinerend.

Ik zie veel tatoeages. Heeft dat nog een speciale betekenis?
Ik ben begonnen toen ik twintig was. Een paar dingen en nu heb ik een Japanse sleeve. Een Koi karper, een Phoenix…ook een grote vuurvogel op mijn rug. Op mijn linker onderarm heb ik een ‘Lucky Cat’.  Dat is een bijzonder verhaal. Op negen april 2011 ging ik naar mijn tatoo-man. Ik had mijn bonuskind bij me. Ik kwam voor iets kleins. De tattoo-man stelde voor om deze Lucky Cat te tatoeëren in plaats van een snelle tattoo. Als ik toen NEE had gezegd hadden kind en ik niet veel later in Winkelcentrum Ridderhof gelopen. Onze buren zijn die dag niet thuisgekomen. Het was de dag van de schietpartij.

Wat is je lievelingsliedje en waarom?
Eén van de velen: Cheerleader van Omi. Heerlijk ‘deuntje’. Vooral tijdens het auto rijden. Volume voluit en gas!!!

Tekst: Anna-Maria Mantel
Foto: Arjen Vos

 

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×