Blikopener Radio

Blikopener Radio #36: Rajneesh Badal, Travel with Zoey, startup-fouten, overgewicht, een echte cyborg, banken vs. crypto currency en Twitter tips

Te gast is Rajneesh Badal, oprichter van Travel with Zoey, een gepersonaliseerde chatbot voor reizen. We praten met hem over de reisbranche en het pad dat hij als startup-ondernemer heeft afgelegd, inclusief de veelgemaakte fouten die hij achteraf kon benoemen.

Columnist Jilles haalde eind jaren 90 de Men's Health en zorgde daarmee voor een overbelaste internetprovider. Hij vertelt hoe digitale tools hem helpen in de strijd tegen overgewicht.

In de Week van Wilg komt een engelse wetenschapper aan bot die ALS heeft en delen van zijn lichaam vervangt door mechanica. Hij wordt daarmee een echte cyborg. Ook praten we over hoe banken zelf ook met digitale valuta en crypto currency aan de slag willen en over de auteur van het boek Hooked, die een opvallend vervolg over afleiding heeft uitgebracht.

Columnist Hermaniak sluit af met tips voor Twitter, bijvoorbeeld het chronologisch weergeven. Maar ook hoe vaak emojis gebruikt worden.

Uitgezonden: 14 oktober 2019

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×