Blikopener Radio

Blikopener Radio #71 - Jojanneke van den Bosch, radicale empathie, e-learning, veerkracht, online congressen, David Attenborough en backups vs. karma

Jojanneke van den Bosch is onze gast. Zij helpt bedrijven met unieke ideeën en creatieve concepten voor betekenisvolle missies. Daarnaast is ze pionier in online lesgeven en doet ze dat inmiddels ook op het gebied van creativiteit en innovatie. We hebben een mooi gesprek over radicale empathie en veerkracht. We praten over hoe je omgaat met slechte situaties waarin je geen keuze hebt. Jojanneke verloor op haar 14e haar beide ouders en daarmee haar vangnet. Wat heeft ze van deze verschrikkelijke situatie geleerd en wat kunnen wij daar nu van leren in deze corona-tijd?

Columnist Samira Salman van EventGoodies bezocht twee online events/congressen die verschillend van opzet waren. Ze maakt een vergelijk en deelt wat de geleerde lessen.

Een hele korte Week van... dit keer over David Attenborough die op zijn 93e een activist op het gebied van klimaatverandering is geworden en daarmee ook nog een Instagram record verbreekt.

Afsluiter is technisch bezieler Jilles Groenendijk. Hij riep altijd: 1 backup is geen backup en heeft kennis gemaakt met karma.

Uitgezonden: 5 oktober 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×