Blikopener Radio

Blikopener Radio #97 - Jojanneke van den Bosch, veerkrachtige duurzaamheid, Gabriel Byrne, De Blauwe Fabel, grensoverschrijdende uitstoot.

Aflevering 97 van Blikopener Radio is korter dan je gewend bent. Soms loopt de planning niet zoals verwacht en in dat soort gevallen komt veerkracht goed van pas. We spreken met een expert op dit gebied, onze columnist Jojanneke van den Bosch. Zij was in Dublin naar een voorstelling van haar idool Gabriel Byrne en beleefde misschien wel haar beste weekend ooit. Ze vertelt over deze ervaring en over wat haar aan het denken zette. Vliegen is dan wel niet duurzaam, maar de bewuste afweging om het wel te doen heeft haar veel gebracht.

Esther woonde de livecast bij over het boek De Blauwe Fabel van Ties Joosten, uitgegeven door Follow The Money. Het boek bespreekt waarom de nationale luchtvaartmaatschappij al een eeuw lang tegen iedere prijs door de overheid in de lucht wordt gehouden. Welke luchtvaart hebben we nodig? Hoe kunnen we zorgen dat de luchtvaart krimpt, maar we als samenleving precies de vluchten overhouden waar we het meeste aan hebben? En verder hoe kan het dat internationale scheepvaart net als luchtvaart niet in de klimaatakkoorden is opgenomen, terwijl het grote vervuilers zijn?

Uitgezonden: 7 februari 2022

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×