Blikopener Radio

Blikopener Radio #53 - Robbert-Jan van Oeveren van KOOS Service Design, double diamonds, wybertjes, navigatie-issues, tech vertrouwen en bacteriepower

Deze week te gast: Robbert-Jan van Oeveren, een van de oprichters van KOOS Service Design. De inmiddels 34 werknemers van dit bureau houden zich bezig met innovatie op het gebied van diensten. Denk hierbij aan het verbeteren van de gebruikerservaring voor grote dienstverleners zoals banken, verzekeraars en providers, maar ook zorg- en overheidsinstellingen. Naast service design praten we ook over ondernemen, een boeiend gesprek!

Columnist Sanne Roemen verstuurde afgelopen weekend haar 200e 'Door Mijn Filters' nieuwsbrief. Een mooie mijlpaal. We praten over navigatiesystemen die snelle routes kiezen ten koste van locals en over te laat komen...

De Blikopeners van deze week gaan over een onderzoek naar het consumentenvertrouwen in Amerikaanse tech-giganten, en hoe dat over de jaren verschoof. En welke dienst zou je het meest missen als deze nu zou stoppen? Ook een blik terug in de tijd, wat waren de meest bezochte sites in 2000 en 2010?

Columnist Dimitry Vleugel praat ons bij over een nieuw type batterij die werkt via bacteriën en vocht in de lucht, waarmee je kleine devices zou kunnen voeden. En hij verzucht zich over fabels over elektrische auto's en de 'haat' die hij als nieuwe elektrische rijder over zich heen krijgt.

Uitgezonden: 2 maart 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×