Blikopener Radio

Blikopener Radio #53 - Robbert-Jan van Oeveren van KOOS Service Design, double diamonds, wybertjes, navigatie-issues, tech vertrouwen en bacteriepower

Deze week te gast: Robbert-Jan van Oeveren, een van de oprichters van KOOS Service Design. De inmiddels 34 werknemers van dit bureau houden zich bezig met innovatie op het gebied van diensten. Denk hierbij aan het verbeteren van de gebruikerservaring voor grote dienstverleners zoals banken, verzekeraars en providers, maar ook zorg- en overheidsinstellingen. Naast service design praten we ook over ondernemen, een boeiend gesprek!

Columnist Sanne Roemen verstuurde afgelopen weekend haar 200e 'Door Mijn Filters' nieuwsbrief. Een mooie mijlpaal. We praten over navigatiesystemen die snelle routes kiezen ten koste van locals en over te laat komen...

De Blikopeners van deze week gaan over een onderzoek naar het consumentenvertrouwen in Amerikaanse tech-giganten, en hoe dat over de jaren verschoof. En welke dienst zou je het meest missen als deze nu zou stoppen? Ook een blik terug in de tijd, wat waren de meest bezochte sites in 2000 en 2010?

Columnist Dimitry Vleugel praat ons bij over een nieuw type batterij die werkt via bacteriën en vocht in de lucht, waarmee je kleine devices zou kunnen voeden. En hij verzucht zich over fabels over elektrische auto's en de 'haat' die hij als nieuwe elektrische rijder over zich heen krijgt.

Uitgezonden: 2 maart 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin technologische ontwikkelingen en innovaties super snel gaan. Hoe verandert innovatie ons leven? Wat brengt het ons nu en in de toekomst? Wat zijn de belangrijke ontwikkelingen, nieuwe apps en apparaten? Wat is de impact er van? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts over uiteenlopende onderwerpen. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons (GroundControl; innovatie experts) en Lennart Bader (RadioPush en StreamPush; muziekindustrie). Met wekelijks interessante columns van Herman Couwenbergh (online communicatie consultant), Samira Salman (oprichter EventGoodies.nl), Jilles Groenendijk (technisch bezieler), Rick Steggerda (gespreksontwerper), Rixt Herklots (directeur The Next Women), Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) en Dimitry Vleugel (oprichter androidworld.nl).

Uitzending om de week.

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets (redactie)

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Maandag 1 nov, 18.00 uur

Bekijk video's

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×