Blikopener Radio

Blikopener Radio #47 - Energie startup investeerder Freerk Bisschop, Slim balanceren, 42 job titles of the future, Citrix lek, U2 concert op waterstof

Deze week een duurzame aflevering van Blikopener Radio. Te gast is Freerk Bisschop van Rockstart. Hij is daar investeerder in energie startups en heeft er tien onder zijn hoede. Freerk is al 30 jaar bevlogen over de energietransitie, hetgeen een rode draad werd in zijn indrukwekkende carrière. Zo begon hij in 2000 een eigen energiebedrijf toen de markt open werd gebroken. Hij vertelt ons ook waarom Nederland het slecht doet in Europe op het gebied van schone energie (terwijl wij vaak denken bovenin te staan). En over een slimme startup die een manier bedacht om de energievraag bij grote bedrijven te kunnen sturen, waardoor het net beter in balans kan blijven. En over tien jaar zijn we van fossiele brandstoffen af, voorspelt Freerk.

Columnist Sanne Roemen bespreekt de 42 banen die nu nog niet bestaan. Wat dacht je van de Chief Purpose Planner? Of de Virtual Identity Defender? En de Joy Adjudant vraagt zich af of het wel joy sparkt.

In de Week van Wilg komt Citrix aan bod; de oplossing voor o.a. thuiswerken blijkt lek en vormt een groot (beveiligings)probleem. SpaceX doet een succesvolle test met een soort schietstoel voor ruimteschepen, door een raket op te blazen. U2 houdt een concert dat volledig werd gevoed door de energie van 4 waterstofauto's.

Dimitry Vleugel sluit af, twijfelt aan zijn geheugen en vraagt zich af of moderne mobiliteit de redder van het milieu gaat zijn. En negatieve reacties die hij als kersverse bezitter van een elektrische auto krijgt.

Uitgezonden: 20 januari 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×