Blikopener Radio

Blikopener Radio #44 - Voice technology-evangelist Maarten Lens-FitzGerald, Project Zilver, Open Voice, Year Compass, Positief Nieuws en to-do apps

Maarten Lens-Fitzgerald is te gast. Hij was in 2006 zijn tijd misschien wel ver vooruit toen hij augmented-reality app Layar lanceerde. Als ondernemer is zijn focus nu voice. Hij helpt bedrijven met de ontwikkeling van voice-services en is een ware evangelist op het gebied van voice technologie. We praten over de ontwikkelingen en (on)mogelijkheden van wat de nieuwe revolutie op het gebied van gebruikersinterfaces wordt genoemd. Ook aandacht voor projectzilver.nl waarbij voice-technologie wordt ingezet om ouderen te helpen.

Columnist Samira Salman van Eventgoodies.nl bespreekt de handige tool Year Compass (yearcompass.com), waarmee je het jaar goed kunt afsluiten en plannen voor 2020 kan maken.

In de Week van Wilg komt een post op Bored Panda aan bod, waarin positief nieuws uit 2019 wordt geillustreerd: https://www.boredpanda.com/positive-news-2019-illustrations-mauro-gatti/

Verder heeft The Verge een lijst gepubliceerd met de beste gadgets van het afgelopen decenium: https://www.theverge.com/2019/12/10/20997215/best-gadgets-decade-2010s-list-roundup-apple-iphone-tesla-amazon-samsung

En praten we over innovaties in de tuinbouw.

Met columnist Dimitry Vleugel van Androidworld.nl sluiten we de uitzending af met een gesprek over to-do apps en lijstjes, waaronder https://todoist.com/, https://butleroy.com en https://gettingthingsdone.com.

Oproep: weet je interessante gasten voor Blikopener Radio in 2020? Laat het weten via post@blikopener.radio.

Uitgezonden: 16 december 2019

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin technologische ontwikkelingen en innovaties super snel gaan. Hoe verandert innovatie ons leven? Wat brengt het ons nu en in de toekomst? Wat zijn de belangrijke ontwikkelingen, nieuwe apps en apparaten? Wat is de impact er van? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts over uiteenlopende onderwerpen. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons (GroundControl; innovatie experts) en Lennart Bader (RadioPush en StreamPush; muziekindustrie). Met wekelijks interessante columns van Herman Couwenbergh (online communicatie consultant), Samira Salman (oprichter EventGoodies.nl), Jilles Groenendijk (technisch bezieler), Rick Steggerda (gespreksontwerper), Rixt Herklots (directeur The Next Women), Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) en Dimitry Vleugel (oprichter androidworld.nl).

Uitzending om de week.

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets (redactie)

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Maandag 1 nov, 18.00 uur

Bekijk video's

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×