Blikopener Radio

Blikopener Radio #44 - Voice technology-evangelist Maarten Lens-FitzGerald, Project Zilver, Open Voice, Year Compass, Positief Nieuws en to-do apps

Maarten Lens-Fitzgerald is te gast. Hij was in 2006 zijn tijd misschien wel ver vooruit toen hij augmented-reality app Layar lanceerde. Als ondernemer is zijn focus nu voice. Hij helpt bedrijven met de ontwikkeling van voice-services en is een ware evangelist op het gebied van voice technologie. We praten over de ontwikkelingen en (on)mogelijkheden van wat de nieuwe revolutie op het gebied van gebruikersinterfaces wordt genoemd. Ook aandacht voor projectzilver.nl waarbij voice-technologie wordt ingezet om ouderen te helpen.

Columnist Samira Salman van Eventgoodies.nl bespreekt de handige tool Year Compass (yearcompass.com), waarmee je het jaar goed kunt afsluiten en plannen voor 2020 kan maken.

In de Week van Wilg komt een post op Bored Panda aan bod, waarin positief nieuws uit 2019 wordt geillustreerd: https://www.boredpanda.com/positive-news-2019-illustrations-mauro-gatti/

Verder heeft The Verge een lijst gepubliceerd met de beste gadgets van het afgelopen decenium: https://www.theverge.com/2019/12/10/20997215/best-gadgets-decade-2010s-list-roundup-apple-iphone-tesla-amazon-samsung

En praten we over innovaties in de tuinbouw.

Met columnist Dimitry Vleugel van Androidworld.nl sluiten we de uitzending af met een gesprek over to-do apps en lijstjes, waaronder https://todoist.com/, https://butleroy.com en https://gettingthingsdone.com.

Oproep: weet je interessante gasten voor Blikopener Radio in 2020? Laat het weten via post@blikopener.radio.

Uitgezonden: 16 december 2019

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×