Blikopener Radio

Blikopener Radio #95 - Een nieuwe, duurzame start! Theo Bouwman, Woody's Housing, woningnood, Don't Look Up, eco-sim en groene innovaties

Na een wat langere stop dan voorzien is Blikopener Radio er weer! Iedere twee weken een nieuwe aflevering, voortaan met meer nadruk op innovatie en nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing.

Onze gast is Theo Bouwman van Woody's Housing. Zijn bedrijf bouwt duurzame woningen die op tijdelijk beschikbare grond kunnen worden geplaatst. Een ideale oplossing om snel het grote tekort aan woningen aan te pakken. Theo vertelt gepassioneerd over het ontstaan, de mogelijkheden en de toekomst.

In De Week Van... komt onder andere de film Don't Look Up aan bod. Een film met een grote sterrencast die ons een (ongemakkelijke) spiegel wil voorhouden en wil aanzetten om in actie te komen.

Met columnist Dimitry Vleugel praten we onder andere over eco-sims en het doorspoelen van je toilet met regenwater.

Uitgezonden: 10 januari 2022

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×