Blikopener Radio

Blikopener Radio #51 - Bas Verkaik van Spike Technologies, automotive, batterijpakketten, Revspace, Helpdeskfraude, Klimaat Stresstest en MWC afgelast

Bas Verkaik is onze gast. Hij reed met een team studenten in 80 dagen op een elektrische motorfiets de wereld rond. Met de opgedane ervaring richtte hij SPIKE Technologies op. Dit bedrijf ontwikkelt en produceert batterijpakketten voor een verscheidenheid aan elektrische voertuigen. We praten over de drang tot vernieuwing en theorie omzetten in praktijk. Een mooi verhaal over wat je met passie kunt bereiken.

Columnist Jilles Groenendijk vertelt over zijn weekend bij Revspace, waar hij aan badges soldeerde voor het Hacker Hotel. En over een My Little Pony dekbed.

De Blikopeners van de week gaan over het inzetten van QR codes bij het bestrijden van het corona virus, gezichtsherkenning om ontvoerde kinderen bij hun ouders terug te krijgen, Helpdeskfraude en de Klimaat Stresstest van Voorschoten.

Als afsluiter praat columnist Dimitry Vleugel over het Mobile World Congress in Barcelona dat is afgelast vanwege het coronavirus. Met 100.000 bezoekers heeft dit nogal impact.

Uitgezonden: 17 februari 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×