Blikopener Radio

Blikopener Radio #51 - Bas Verkaik van Spike Technologies, automotive, batterijpakketten, Revspace, Helpdeskfraude, Klimaat Stresstest en MWC afgelast

Bas Verkaik is onze gast. Hij reed met een team studenten in 80 dagen op een elektrische motorfiets de wereld rond. Met de opgedane ervaring richtte hij SPIKE Technologies op. Dit bedrijf ontwikkelt en produceert batterijpakketten voor een verscheidenheid aan elektrische voertuigen. We praten over de drang tot vernieuwing en theorie omzetten in praktijk. Een mooi verhaal over wat je met passie kunt bereiken.

Columnist Jilles Groenendijk vertelt over zijn weekend bij Revspace, waar hij aan badges soldeerde voor het Hacker Hotel. En over een My Little Pony dekbed.

De Blikopeners van de week gaan over het inzetten van QR codes bij het bestrijden van het corona virus, gezichtsherkenning om ontvoerde kinderen bij hun ouders terug te krijgen, Helpdeskfraude en de Klimaat Stresstest van Voorschoten.

Als afsluiter praat columnist Dimitry Vleugel over het Mobile World Congress in Barcelona dat is afgelast vanwege het coronavirus. Met 100.000 bezoekers heeft dit nogal impact.

Uitgezonden: 17 februari 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin technologische ontwikkelingen en innovaties super snel gaan. Hoe verandert innovatie ons leven? Wat brengt het ons nu en in de toekomst? Wat zijn de belangrijke ontwikkelingen, nieuwe apps en apparaten? Wat is de impact er van? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts over uiteenlopende onderwerpen. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons (GroundControl; innovatie experts) en Lennart Bader (RadioPush en StreamPush; muziekindustrie). Met wekelijks interessante columns van Herman Couwenbergh (online communicatie consultant), Samira Salman (oprichter EventGoodies.nl), Jilles Groenendijk (technisch bezieler), Rick Steggerda (gespreksontwerper), Rixt Herklots (directeur The Next Women), Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) en Dimitry Vleugel (oprichter androidworld.nl).

Uitzending om de week.

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets (redactie)

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Maandag 1 nov, 18.00 uur

Bekijk video's

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×