Blikopener Radio

Blikopener Radio #100 - Bas van Goor, Land van Ons, burgercoöperatie, boerenland vol leven, terugblik op 100 afleveringen met onze columnisten

Vandaag een feestelijke, 100e aflevering van Blikopener Radio! Te gast is Bas van Goor, bestuurslid bij Land van Ons. Deze burgercoöperatie bestaat uit mensen die meer biodiversiteit in het Nederlandse landschap willen zien en daar zelf het heft voor in eigen hand nemen. Met de inleg van de deelnemers koopt de coöperatie landbouwgrond. Deze grond wordt vervolgens verpacht aan boeren die het natuurvriendelijk beheren. Omdat het voor de boeren goedkoper is, hoeft geen intensieve landbouw plaats te vinden om rendabel te zijn. We praten met Bas over deze win-win en hoe je zelf mee kunt doen via landvanons.nl.

Te gast in de studio zijn ook columnisten Jojanneke van den Bosch en Dimitry Vleugel, waarbij Sanne Roemen digitaal aanhaakt. Samen blikken we terug op 100 afleveringen Blikopener Radio.

Uitgezonden: 21 maart 2022

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×