Blikopener Radio

Blikopener Radio #74 - Michiel Sikkens van Firmhouse, Product as a Service, werk/privé balans, Diva Power, 4G op de maan, Vollebak, Instagram Reels

Vandaag is Michiel Sikkens onze gast. Michiel is CTO van Firmhouse.com, een software platform dat bedrijven helpt hun producten met in een ‘abonnementsmodel’ aan te bieden. Oftewel Product as a Service. Bij Firmhouse werken ze al tijden bijna volledig digitaal en Michiel heeft tips over hoe je dat goed aan kunt pakken en waar je dan op moet letten. Op twitter en andere social media is Michiel actief op zoek naar inspiratie om naast dat digitaal werken ook uit te zoeken hoe je dan het beste je werk/privé balans kan inrichten. (@michiels)

Columnist Rixt Herklots van The Next Women vertelt over Aaliyah Saleh (13) die met Divapower (divapower-dp.nl) een duurzame kledinglijn speciaal voor jongeren is gestart.

In De Week Van... vertelt Esther over de opdracht die NASA aan Nokia heeft gegeven om 4G op de maan aan te leggen. En wat daar mogelijke nadelen van zijn. Verder aandacht voor Vollebak.com, een bedrijf dat kleding en tech laat samenvloeien op een duurzame manier. Lennart vertelt over de online-only editie van Amsterdam Dance Event.

Als afsluiter een bijdrage van social media expert en auteur Elja Daae. Zij praat ons bij over Instagram Reels.

Uitgezonden: 26 oktober 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×