Blikopener Radio

Blikopener Radio #72 - Edo Plantinga, community manager van de CoronaMelder app, open source, overheid, Social Dilemma, Telepath en nachttreinen

Vandaag in gesprek met Edo Plantinga, de community manager van de veelbesproken CoronaMelder app. Edo is een bevlogen en maatschappelijk betrokken ondernemer. Hij is een van de initiatiefnemers van het overheidsbrede kennisnetwerk Gebruiker Centraal, dat zich inzet voor een gebruiksvriendelijke overheid en werkte eerder mee aan de het DigID project. We praten over de CoronaMelder app. Uiteraard over privacy, maar ook over de unieke manier hoe deze app -open source- tot stand is gekomen. En is op deze manier ontwikkelen voor de overheid de toekomst?

Columnist Dimitry Vleugel heeft het over de documentaire Social Dilemma en over de huidige stand van social media. Hoe kunnen we het fixen? Columnist Herman Couwenbergh haakt aan en ziet in het nieuwe social network TelePath wellicht een oplossing. Natuurlijk ook updates over Twitter.

En als afsluiter een korte Week van... de Amerikaanse overheid gaat Google mogelijk dwingen om Chrome af te stoten omdat het bedrijf te groot zou zijn. En de comeback van nachttreinen.

Uitgezonden: 12 oktober 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×