Blikopener Radio

Blikopener Radio #83 - Bladendokter Carolien Vader, transitie naar online, niches, International Women's Day, rebelse meisjes, choose to challenge

Vandaag is het International Women’s Day en hebben we èxtra aandacht voor vrouwelijke ondernemers. Zo praten we met ‘bladendokter’ Carolien Vader. Zij is bladenmaker, spreker en schrijver. Ook is Carolien expert in de transitie van traditionele media naar online en social media. Wanneer is media nog relevant en van waarde? Hoe ga je als traditionele speler mee in een tijd waarin iedereen met een goede smartphone content kan maken?

Rixt Herklots van The Next Women vertelt over het 'Choose to Challenge' thema van International Women's Day, de toemame van het aantal vrouwelijke ondernemers en de uitgaven van 'bedtijdverhalen voor rebelse meisjes'.

In de Blikopeners van de week bespreekt Esther machine learning voor afbeeldingen en een zorgwekkende hack van mailserver software Exchange van Microsoft.

Columnist Herman Couwenbergh bespreekt een aantal Twitter nieuwtjes: o.a. de verkoop van de eerste tweet, een undo-button, tips over embedded tweets, live video streaming, direct sales en meer.

Uitgezonden: 8 maart 2021

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×