Blikopener Radio

Blikopener Radio #54 - Thuiswerk Special met Erwin Blom, SxSW, remote working tools, stickers, positieve initiatieven tijdens corona en Twitter Fleets

De corona uitbraak zorgt voor een hele nieuwe wereld waar we aan de ene kant een pas op de plaats moeten maken, maar aan de andere kant ook moeten innoveren om hier goed mee om te gaan. Te gast, via Skype, Erwin Blom. Vaste luisteraars weten dat Erwin ons elk jaar op de hoogte brengt van het jaarlijkse tech en muziek event SXSW in Austin. Dit event is afgeblazen vanwege Corona, maar Erwin heeft inmiddels een hele toolkit neergezet om juist nu, met technologie, goed samen te kunnen werken op afstand.

Download zijn toolkit via: https://remoteworktoolkit.glideapp.io

Columnist en technisch bezieler Jilles Groenendijk bedacht een 'I void warranties for a living' sticker en stuurde er duizenden naar nerds over de hele wereld.

In de Blikopeners van de week bespreekt Esther de tools Slack, Zoom, Mural en Butleroy. Ook aandacht voor de vele mooie initiatieven die ontstaan in deze corona-tijd. Hoop doet leven!

Als afsluiter columnist Hermaniak. Hij bespreekt onder andere de 'stories' variant waar Twitter mee komt, genaamd Twitter Fleets. Herman zit er niet op te wachten. https://twitter.com/hermaniak

Uitgezonden: 16 maart 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×