Blikopener Radio

Blikopener Radio #65 - Brand Artist Miranda Schellevis, inzicht uit protest, mondkapjes met emotie, geld van hout, OpenAI, Twitter verificaties

Te gast Miranda Schellevis van studio Be Bold. Zij is brand artist en kijkt met een andere blik naar een merk en helpt daarmee bedrijven te vernieuwen. Waar zit 'm dat in en hoe laat je bedrijven anders naar zichzelf kijken? Wat heeft een museumbezoek daar mee te maken? En hoe kun je zelf creativiteit bevorderen? We praten er over met Miranda.

Columnist Salmira Salman (Eventgoodies.nl) deelt de inzichten die ze opdeed vanuit een event-organisator oogpunt toen ze recent een BLM protest bijwoonde.

In de Week van bespreekt Esther onder andere mondkapjes. Deze verbergen een groot deel van de zichtbare emoties, en daar heeft iemand iets op gevonden. Verder praten we over het kleine Amerikaanse stadje Tenino (WA) dat zijn eigen munteenheid drukt op... hout. De gemeente geeft het als uitkering aan hulpbehoevenden, die het vervolgens alleen bij lokale winkeliers kunnen besteden. Waarmee die economie dus ook wordt gesteund. Ook OpenAI, een AI die goed met taal kan omgaan. Vorig jaar al zo goed dat het te eng werd gevonden. Nu kijkt het bedrijf toch hoe het kan worden ingezet. En HEY, de nieuwe maildienst van Basecamp.

Columnist @Hermaniak praat ons bij over Twitter: verificaties worden mogelijk weer ingevoerd. Frankrijk biedt Twiitter onderdak mochten ze in de VS niet meer welkom zijn. En een waarschuwing als je een link retweet zonder 'm bekeken te hebben.

Uitgezonden: 15 juni 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin technologische ontwikkelingen en innovaties super snel gaan. Hoe verandert innovatie ons leven? Wat brengt het ons nu en in de toekomst? Wat zijn de belangrijke ontwikkelingen, nieuwe apps en apparaten? Wat is de impact er van? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts over uiteenlopende onderwerpen. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons (GroundControl; innovatie experts) en Lennart Bader (RadioPush en StreamPush; muziekindustrie). Met wekelijks interessante columns van Herman Couwenbergh (online communicatie consultant), Samira Salman (oprichter EventGoodies.nl), Jilles Groenendijk (technisch bezieler), Rick Steggerda (gespreksontwerper), Rixt Herklots (directeur The Next Women), Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) en Dimitry Vleugel (oprichter androidworld.nl).

Uitzending om de week.

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets (redactie)

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Maandag 1 nov, 18.00 uur

Bekijk video's

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×