Blikopener Radio

Blikopener Radio #66 - Babet te Winkel, verlieskunst, innovatie op rouwverwerking, bespaar-tip voor start-ups, Bunq v3, WWDC en de corona app aanpak

In deze aflevering is Babet te Winkel onze gast. Babet is medeoprichter van het platform Verlieskunst.nl dat bedoelt is om meer ruimte te maken voor verlies in onze samenleving. Onderdeel daarvan zijn verlieskaarten, een alternatief voor de traditionele condoleancekaarten. Met deze Verlieskaarten kun je iets anders zeggen dan ‘gecondoleerd’ of ‘met oprechte deelneming’. Innovatie dus op het gebied van rouwverwerking en het omgaan met andere soorten verlies.

Gastcolumnist Daan Weddepohl van Peerby geeft een gouden bespaar tip voor start-ups, waarmee je misschien wel 100.000 euro bespaart.

In de Week van... komt onder andere de commotie aan bod die ontstond toen Bunq versie 3 van hun bankieren app lanceerde. Wat kunnen we hier van leren? En we blikken vooruit naar het Apple WWDC event dat aansluitend aan de uitzending plaatsvindt, en waarin het bedrijf de nieuwe features van haar producten aankondigt.

Afsluiter is columnist Dimitry Vleugel van Androidworld.nl. Hij sprak een van de ontwikkelaars die meewerkt aan de nieuwe corona-app van de overheid. Het bracht hem veel inzicht over de grondige en open wijze waarop gewerkt wordt. En verrassende inzichten in merkbeleving.

De komende twee weken een eerste korte zomerstop, waarna we weer terug zijn.

Uitgezonden: 22 juni 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin technologische ontwikkelingen en innovaties super snel gaan. Hoe verandert innovatie ons leven? Wat brengt het ons nu en in de toekomst? Wat zijn de belangrijke ontwikkelingen, nieuwe apps en apparaten? Wat is de impact er van? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts over uiteenlopende onderwerpen. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons (GroundControl; innovatie experts) en Lennart Bader (RadioPush en StreamPush; muziekindustrie). Met wekelijks interessante columns van Herman Couwenbergh (online communicatie consultant), Samira Salman (oprichter EventGoodies.nl), Jilles Groenendijk (technisch bezieler), Rick Steggerda (gespreksontwerper), Rixt Herklots (directeur The Next Women), Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) en Dimitry Vleugel (oprichter androidworld.nl).

Uitzending om de week.

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets (redactie)

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Maandag 1 nov, 18.00 uur

Bekijk video's

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×