Blikopener Radio

Blikopener Radio #45 - HR specialist Bas van de Haterd, onbewuste discriminatie, hackerscongres 36C3, apps voor goede voornemens en bezoekersgedrag

Te gast is ‘professioneel bemoeial’ en HR specialist Bas van de Haterd adviseert organisaties over het aantrekken en selecteren van geschikt personeel, organiseert evenementen over dit onderwerp en is een veelgevraagd spreker. Ook heeft hij boeken geschreven over de invloed van technologie op ons werk en de maatschappij. Hoe werf en selecteer je geschikt personeel? Vergroot een lineaire carriere de kans op een burn-out? En waarom is Nederland het Top 3 westerse land op het gebied van arbeidsdiscriminatie? Het rijk als voorloper op het gebied van werving, onder andere door het inzetten van games.

Columnist Jilles vierde kerst met zijn zoon op het Duitse hackerscongress 36C3 en vertelt daar gepassioneerd over.

In de Week van Wilg bespreekt Esther apps om goede voornemens makkelijker vol te houden, waaronder Coach.me, I Am Sober en Sleep Cycle. En de toekomst is hoopvol als je deze lijst bekijkt: https://www.goodnewsnetwork.org/top-10-most-exciting-environmental-stories-from-2019/

Als afsluiter columnist Dimitry Vleugel van Androidworld.nl. Hij deed op die site een hoop onderzoek de afgelopen jaren en werkt nu aan een paper met de bevindingen. Hij deelt een aantal verrassende uitkomsten.

Uitgezonden: 6 januari 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin technologische ontwikkelingen en innovaties super snel gaan. Hoe verandert innovatie ons leven? Wat brengt het ons nu en in de toekomst? Wat zijn de belangrijke ontwikkelingen, nieuwe apps en apparaten? Wat is de impact er van? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts over uiteenlopende onderwerpen. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons (GroundControl; innovatie experts) en Lennart Bader (RadioPush en StreamPush; muziekindustrie). Met wekelijks interessante columns van Herman Couwenbergh (online communicatie consultant), Samira Salman (oprichter EventGoodies.nl), Jilles Groenendijk (technisch bezieler), Rick Steggerda (gespreksontwerper), Rixt Herklots (directeur The Next Women), Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) en Dimitry Vleugel (oprichter androidworld.nl).

Uitzending om de week.

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets (redactie)

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Maandag 1 nov, 18.00 uur

Bekijk video's

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×