Blikopener Radio

Blikopener Radio #49 - Techionista Vivianne Bendermacher, empowerment van vrouwen, (gast)vrijheid, virtual traffic jams, koeien & AI en Superbowl ads

Deze week is onze gast Vivianne Bendermacher. Zij is oprichter van Techionista; het bedrijf dat zich inzet voor de empowerment van vrouwen via technologie. Daarnaast is Vivianne ook tech-journalist bij o.a. RTL Boulevard en tech-spreker op diverse evenementen. Waar loop je als vrouw tegenaan in de door mannen gedomineerde tech wereld? Het enthousiasme van Vivianne spreekt boekdelen en is inspirerend.

Columnist Samira Salman van EventGoodies heeft een blikopener door de kijken naar de gastvrijheid van events, in combinatie met hoeveel vrijheid je als bezoeker hebt of krijgt.

In de Week van Wilg vertelt Vivianne een verhaal over koeien en AI, bespreken we medicijnontwikkeling via AI en een Duitse man die met een karretje met 99 mobieltjes virtuele verkeersopstoppingen in Google Maps veroorzaakt.

Als afsluiter columnist Dimitry Vleugel van Androidworld.nl. Hij keek voor ons naar de Superbowl en we verbazen ons over de duurbetaalde reclameblokken.

Uitgezonden: 3 februari 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin technologische ontwikkelingen en innovaties super snel gaan. Hoe verandert innovatie ons leven? Wat brengt het ons nu en in de toekomst? Wat zijn de belangrijke ontwikkelingen, nieuwe apps en apparaten? Wat is de impact er van? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts over uiteenlopende onderwerpen. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons (GroundControl; innovatie experts) en Lennart Bader (RadioPush en StreamPush; muziekindustrie). Met wekelijks interessante columns van Herman Couwenbergh (online communicatie consultant), Samira Salman (oprichter EventGoodies.nl), Jilles Groenendijk (technisch bezieler), Rick Steggerda (gespreksontwerper), Rixt Herklots (directeur The Next Women), Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) en Dimitry Vleugel (oprichter androidworld.nl).

Uitzending om de week.

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets (redactie)

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Maandag 1 nov, 18.00 uur

Bekijk video's

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×