Blikopener Radio

Blikopener Radio #87 - Mike Verbruggen, videokantoor, virtuele events, Verse Blikken, Corona-tech, sneltest via je stem en een koninklijk randje.

Vandaag is Mike Verbruggen onze gast. Hij is de bedenker van Videokantoor.com, een online kantoor dat 24 uur per dag open is en waar je dus altijd terecht kunt. Net als in een fysiek kantoor zijn er meerdere (zelf op te zetten) ruimtes, waar je naartoe kunt. Eentje voor jouw team bijvoorbeeld, zodat je echt samen thuis kunt werken. Een lunchruimte, waar je samen met anderen een boterhammetje eet. Of de koffieautomaat, waar je terecht kunt om even tussen je taken door te ontspannen. We bespreken met Mike de nieuwe manieren van thuiswerken, in een tijd waarin veel mensen "video moe" zijn.

Columnist Samira Salman van Eventgoodies.nl bespreekt het online event zonder sprekers: Verse Blikken, waarbij je direct met andere ondernemers gaat brainstormen. Hoe organiseer je zoiets op een gestructureerde manier?

De blikopeners van de week staan in het teken van Corona-tech: technologie die is ontstaan tijdens of door Corona. Onder andere een sneltest die werkt via je stem en Folding at Home, waarmee je farmaceuten kunt helpen met berekeningen aan eiwitten.

Uitgezonden: 26 april 2021

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×