Blikopener Radio

Blikopener Radio #67 - Megaidi Pinas van Borrow a Brand, circulaire fashion, Jilles aan het streamen, de Haakse Zeedijk en Rens van Stralen

Vandaag is Megaidi Pinas onze gast. Zij is oprichtster van Borrow a Brand. Dat begon oorspronkelijk als een platform om een deeleconomie te activeren binnen de mode-industrie, waarbij mensen kleding aan elkaar uitlenen. Inmiddels is het omgevormd tot een rental service voor de modebewuste Nederlandse zakenvrouw. Daarmee helpt ze drukbezette vrouwen aan mode kleding, via een circulair systeem.

Voor columnist en technisch bezieler Jilles Groenendijk heeft de corona-crisis ook positieve kanten. Zo is hij gestart met live streamen en duikt hij op zaterdagavonden samen met mede-nerds technisch de diepte in. @jilles_com op twitter voor links.

In de Week van... bespreekt Esther onder andere de Haakse Zeedijk; een plan voor een klimaatbestendig Nederland. Met de stijgende zeespiegel is actie gewenst en dit is een van de mogelijke oplossingen om te zorgen dat we droge voeten houden. Daan Rovers is de Denker des Vaderland, een Nederlandse filosoof die de titel twee jaar draagt. Ze heeft een aantal interessante stellingen over de corona-crisis.

Columnist Dimitry Vleugel van Androidworld.nl belicht de mooie en de donkere kanten van socials. Ook staan we stil bij het overlijden van Rens van Stralen. Als digitale media coordinator bij RTV Noord heeft hij met zijn bevlogenheid en kundigheid veel mensen geïnspireerd en in het hart geraakt, ook toen hij eerder bij ons te gast was in de studio.

Dit is de laatste aflevering voor onze zomerstop. Op 31 augustus zijn we er weer. Fijne zomer!

Uitgezonden: 13 juli 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin technologische ontwikkelingen en innovaties super snel gaan. Hoe verandert innovatie ons leven? Wat brengt het ons nu en in de toekomst? Wat zijn de belangrijke ontwikkelingen, nieuwe apps en apparaten? Wat is de impact er van? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts over uiteenlopende onderwerpen. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons (GroundControl; innovatie experts) en Lennart Bader (RadioPush en StreamPush; muziekindustrie). Met wekelijks interessante columns van Herman Couwenbergh (online communicatie consultant), Samira Salman (oprichter EventGoodies.nl), Jilles Groenendijk (technisch bezieler), Rick Steggerda (gespreksontwerper), Rixt Herklots (directeur The Next Women), Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) en Dimitry Vleugel (oprichter androidworld.nl).

Blikopener Radio staat voorlopig op pauze door drukte bij de programmamakers. 

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets (redactie)

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×