Blikopener Radio

Blikopener Radio #90 - Bart van den Akker, Home Computer Museum, je eerste computer, Apple WWDC, copyright platform, EU en privacy.

In aflevering 90 is Bart van den Akker te gast. Hij is de oprichter en directeur van het Home Computer Museum in Helmond. Dit museum heeft als taak computers, randapparatuur, software en de documentatie hiervan in hun oorspronkelijke staat te behouden, te preserveren en te herstellen waar mogelijk. Zodat de kennis, innovatie en de culturele waarde hiervan niet verloren of vergeten raakt voor toekomstige generaties. "Om de toekomst te maken moet het verleden worden begrepen" - een geanimeerd gesprek over de geschiedenis van de thuiscomputer.

In de Week van.. kijken we kort vooruit naar het Apple WWDC event, bespreken we een nieuwe copyright wet die ook voor foto's en teksten zou gaan gelden; wat zijn daar de mogelijk voor- en nadelen van? Jeff Bezos heeft aangekondigd zelf ook de ruimte in te gaan. Wat is dat toch met miljardairs en ruimtevaart?

Columnist Dimitry Vleugel (Androidworld.nl) bespreekt privacy en de EU; zou de EU niet zelf software als Google Docs moeten ontwikkelen, om een privacy-veilig alternatief voor de tech-giganten te bieden?

Uitgezonden: 7 juni 2021

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin technologische ontwikkelingen en innovaties super snel gaan. Hoe verandert innovatie ons leven? Wat brengt het ons nu en in de toekomst? Wat zijn de belangrijke ontwikkelingen, nieuwe apps en apparaten? Wat is de impact er van? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts over uiteenlopende onderwerpen. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons (GroundControl; innovatie experts) en Lennart Bader (RadioPush en StreamPush; muziekindustrie). Met wekelijks interessante columns van Herman Couwenbergh (online communicatie consultant), Samira Salman (oprichter EventGoodies.nl), Jilles Groenendijk (technisch bezieler), Rick Steggerda (gespreksontwerper), Rixt Herklots (directeur The Next Women), Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) en Dimitry Vleugel (oprichter androidworld.nl).

Uitzending om de week.

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets (redactie)

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Maandag 1 nov, 18.00 uur

Bekijk video's

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×