Blikopener Radio

Blikopener Radio #69 - Peter Cocu over 3D printen en additive manufacturing, robot schrijft artikel, TikTok, Deepfakes, Twittercratie en de LG Wing

Peter Cocu is onze gast. Peter heeft zich jarenlang met printen bezig gehouden, eerst 2D met drukwerk en nu in 3D als consultant op het gebied van additive manufacturing, zoals 3D printen ook wel genoemd wordt. Het is inmiddels iets waar de industrie niet meer omheen kan en Peter adviseert bedrijven over het inzetten van deze technieken. We praten over wat er inmiddels allemaal kan op dit vlak en waar het in de toekomst naartoe gaat.

Verder in de Week Van... aandacht voor het Apple Event en dan met name hoe Apple Watch een steeds belangrijkere rol inneemt. Ook bespreekt Esther een robot/AI die een artikel heeft geschreven. Is dat eng? Ook aandacht voor TikTok, het onderzoek van Tom Dobber aan de UvA over het effect van deepfake en de Twittercratie.

Als afsluiter columnist Dimitry Vleugel van Androidworld.nl. Hij bespreekt onder andere de gekke vormfactor van de LG Wing, widgets in iOS14 en goedkope smartphones die voor stuntprijzen worden verkocht.

Uitgezonden: 21 september 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×