Blikopener Radio

Blikopener Radio #42 - Bright oprichter Erwin van der Zande, de keerzijde van Black Friday, Lil Miquela en de grondtoon van je woongebied

Erwin van der Zande is bedenker en hoofdredacteur van tech-platform Bright.nl. Al sinds 1994 is hij gefascineerd door internet, al veel langer door technologie en wat het met ons doet. Volgend jaar bestaat Bright 15 jaar. We praten over het ontstaan, digitale cultuur, de internet-bubbel en het verder volwassen worden van internet.

Columnist Dimitry Vleugel bespreekt de keerzijde van Black Friday. Hoe prijzen worden opgedreven om extra korting te kunnen geven en wat voor problemen de constante uitverkoop geeft.

In de Week van Wilg bespreken we onder andere Lil Miquela. Zij is een social media influencer, maar bestaat helemaal niet echt. Het is een model dat gevoed wordt door AI. Hoe eng is dit eigenlijk? Verder een slimme nieuwe optie om te weten hoe ver de pakketbezorger nog van je verwijderd is. En het test NL Alert dat voor verwarring zorgde bij toeristen...

Als afsluiter leest columnist en gespreksontwerper Rick Steggerda voor uit eigen werk. Een mooi verhaal over de grondtoon van de plek waar je woont. Wat de omgeving en de mensen met je doen, en waarom dat een reden kan zijn om er te blijven of juist weg te gaan.

Uitgezonden: 2 december 2019

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×