Blikopener Radio

Blikopener Radio #73 - Wang Long Li van TinyBots, Zorgrobot Tessa, The Covid Book Project, Kind(on)vriendelijke techniek, auto's hacken en Hackaday

Wang Long Li van Tinybots is onze gast. Wang is een sociaal betrokken ondernemer en met TinyBots ontwikkelt hij Tessa: een sociale zorgrobot. Tessa helpt om mensen met een cognitieve beperking zoals dementie te activeren en ondersteunt ze met de dagelijkse structuur. Ook ontlast ze de mantelzorger en familie. We horen hoe deze innovatie vijf jaar geleden ontstaan is en wat er sindsdien allemaal gebeurd is. Hoe Tessa voor de doelgroep de kwaliteit van leven verhoogt, wat er allemaal bij komt kijken om een dergelijke oplossing te ontwikkelen en welke verrassende toepassingen in de praktijk ontstonden.

Verder verwelkomen we Jojanneke van der Bosch als nieuwe columnist! Het gesprek twee afleveringen geleden maakte niet alleen op ons een grote indruk. We zijn blij met de inzichten die ze met ons deelt, vandaag over Ierse scholen die via open verhalen kinderen een stem geven via The Covid Book Project. Leren, maken en teruggeven. (https://www.emucourses.ie/the-covid-book-project/)

In de Week Van... praten we over technische ontwikkelingen die zo snel gaan dat ze eigenlijk nog niet getest zijn op hoe kinderen daar mee om gaan. En over hoe je gerichter online kleding in de juiste maat kan bestellen via foto's en een app.

Columnist Jilles Groenendijk heeft een drukke agenda met diverse evenementen als eth0 en Hackaday. Ook lukte het hem niet om een auto te hacken, maar krijgt hij de kans het opnieuw te proberen.

Uitgezonden: 19 oktober 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin technologische ontwikkelingen en innovaties super snel gaan. Hoe verandert innovatie ons leven? Wat brengt het ons nu en in de toekomst? Wat zijn de belangrijke ontwikkelingen, nieuwe apps en apparaten? Wat is de impact er van? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts over uiteenlopende onderwerpen. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons (GroundControl; innovatie experts) en Lennart Bader (RadioPush en StreamPush; muziekindustrie). Met wekelijks interessante columns van Herman Couwenbergh (online communicatie consultant), Samira Salman (oprichter EventGoodies.nl), Jilles Groenendijk (technisch bezieler), Rick Steggerda (gespreksontwerper), Rixt Herklots (directeur The Next Women), Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) en Dimitry Vleugel (oprichter androidworld.nl).

Blikopener Radio staat voorlopig op pauze door drukte bij de programmamakers. 

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets (redactie)

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×