Blikopener Radio

Blikopener Radio #73 - Wang Long Li van TinyBots, Zorgrobot Tessa, The Covid Book Project, Kind(on)vriendelijke techniek, auto's hacken en Hackaday

Wang Long Li van Tinybots is onze gast. Wang is een sociaal betrokken ondernemer en met TinyBots ontwikkelt hij Tessa: een sociale zorgrobot. Tessa helpt om mensen met een cognitieve beperking zoals dementie te activeren en ondersteunt ze met de dagelijkse structuur. Ook ontlast ze de mantelzorger en familie. We horen hoe deze innovatie vijf jaar geleden ontstaan is en wat er sindsdien allemaal gebeurd is. Hoe Tessa voor de doelgroep de kwaliteit van leven verhoogt, wat er allemaal bij komt kijken om een dergelijke oplossing te ontwikkelen en welke verrassende toepassingen in de praktijk ontstonden.

Verder verwelkomen we Jojanneke van der Bosch als nieuwe columnist! Het gesprek twee afleveringen geleden maakte niet alleen op ons een grote indruk. We zijn blij met de inzichten die ze met ons deelt, vandaag over Ierse scholen die via open verhalen kinderen een stem geven via The Covid Book Project. Leren, maken en teruggeven. (https://www.emucourses.ie/the-covid-book-project/)

In de Week Van... praten we over technische ontwikkelingen die zo snel gaan dat ze eigenlijk nog niet getest zijn op hoe kinderen daar mee om gaan. En over hoe je gerichter online kleding in de juiste maat kan bestellen via foto's en een app.

Columnist Jilles Groenendijk heeft een drukke agenda met diverse evenementen als eth0 en Hackaday. Ook lukte het hem niet om een auto te hacken, maar krijgt hij de kans het opnieuw te proberen.

Uitgezonden: 19 oktober 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×