Blikopener Radio

Blikopener Radio #63 - Toerisme-strateeg Isabel Mosk, destination marketing dichtbij huis, de Corona-app, Spotify exclusives, SpaceX en Twitter

Isabel Mosk is toerisme strateeg. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze steden, regio’s en landen om zich voor te bereiden op de toekomst en aan marketing te doen. Isabel wordt gezien als een vooruitstrevende denker binnen de reisindustrie. Ze spreekt op (inter)nationale congressen over haar vakgebied én haar passie: reizen. We praten over toerisme in een tijd waar alles anders is geworden. Hoe ziet de toekomst van toerisme en reizen er uit?

Columnist Dimitry Vleugel bespreekt de ommezwaai die heeft plaatsgevonden bij de overheid als het over de Corona-app gaat. De ontwikkeling daarvan vindt nu zo transparant mogelijk plaats en deskundigen worden aangemoedigd mee te denken. Daarnaast het verschijnsel dat Spotify grote podcast opkoopt en ze exclusief beschikbaar maakt. Is dat een goede of slechte zaak?

In de Week Van... bespreekt Esther de successen van SpaceX van de afgelopen week, waarbij ze als eerste commerciële partij twee astronauten naar het ISS brachten. En privacy bij digitaal surveilleren tijdens thuis afgenomen tentamens komt aan bod.

Als afsluiter kijken we met Twitter-expert columnist @Hermaniak terug op de roerige week van Twitter.

Uitgezonden: 1 juni 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×