Blikopener Radio

Blikopener Radio #98 - Bernice Kamphuis, struikroven, planten hergebruiken, groene buurtinitiatieven, ISS opdoeken, renewables, inclusiviteit

Vandaag is Bernice Kamphuis onze gast. Bernice zet zich al jaren in als opbouwwerker en is o.a. gespecialiseerd in sociale duurzaamheid in buurten. Ze traint bewoners en begeleidt buurtinitiatieven die actief zijn in de energietransitie, met alle uitdagingen daarbij horen. Bernice staat ook aan de wieg van het initiatief Struikroven.nl, een platform dat planten in sloopzones een tweede leven geeft.

In de Week van... bespreekt Esther hoe goed Europa het doet qua renewable energy en hoe Nederland daarin achterblijft. Ook een bizar verhaal over een kolencentrale in Montana die zou sluiten, maar werd opgekocht door een bitcoin-mining bedrijf en nu weer op volle toeren draait. NASA werkt aan een plan om het International Space Station op een verantwoorde manier kan worden afgebroken. En tenslotte een overijverige Franse vader die het internetgebruik van zijn kinderen aan banden wilde leggen... en daarmee twee dorpen offline haalde.

Als afsluiter praat columnist Rixt Herklots over diversiteit en inclusiviteit van vrouwen op de werkvloer.

Uitgezonden: 21 februari 2022

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×