Blikopener Radio

Blikopener Radio #86 - Denis Doeland, NFT, digitale waarde, muziekindustrie, onverschilligheid na grote hacks en het verdienmodel van Clubhouse

Deze aflevering spreken we weer een interessante gast: Denis Doeland. Hij werkte bijna 18 jaar bij ID&T en is nu adviseur bij organisaties op het gebied van intellectueel eigendom, business intelligence, social media en digitale strategie.

In zijn boek ‘Digitaal Vermogen’ laat hij zien hoe organisaties hun kracht, macht en potentie aan de hand van data kunnen ontsluiten. Hij verdiept zich in de digitale waarde van bijvoorbeeld artiesten en sporters, en praat ons onder andere bij over de nieuwste waarde trend in de digitale wereld : NFT’s. Wat zijn het, wat kun je ermee en welke impact hebben ze op de wereld van creatieve makers?

Met columnist Dimitry Vleugel van Androidworld.nl praten we over grote hacks en hoe we daar steeds onverschilliger op reageren. Wat moet er gebeuren voor we wel in actie komen? En Clubhouse is begonnen met digitale fooien, maar houdt daar zelf niets aan over. Wat is hun verdienmodel eigenlijk?

Uitgezonden: 12 april 2021

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×