Blikopener Radio

Blikopener Radio #76 - Sander van de Graaf van AlleStoringen.nl, DownDetector, veerkracht in 2021, de gevaarlijkste mensen op internet, Telegram

De eerste aflevering van 2021, na een pauze van 2 maanden, met als gast Sander van de Graaf. Hij is de bedenker van AlleStoringen.nl, een site waar je kunt checken of sites en diensten inderdaad offline zijn, of dat het probleem misschien toch bij jezelf ligt. Sander werkt nu als principal architect bij het Amerikaanse Ookla, aan wie hij zijn bedrijf een aantal jaar geleden verkocht. Wat verklaart het succes? Waar zit de uitdaging? Hoe helpt een dergelijke dienst innovaties? We praten er over met Sander.

Columnist Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me) luidt het nieuwe jaar in met tips over veerkracht. En hoe een 1-bullet point task list je kan helpen om de dag goed te starten.

In De Week van... deze keer gedachtes over remote werken over de landsgrenzen. Hoe ga je daar als land mee om qua belastingen/sociale voorzieningen, etc? En wie waren de gevaarlijkste mensen op internet in 2020?

Columnist Dimitry Vleugel doet aan het eind van het jaar altijd onderzoek onder de bezoekers van Androidworld.nl. Hij deelt een aantal opmerkelijke uitkomsten.

Uitgezonden: 4 januari 2021

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×