Blikopener Radio

Blikopener Radio #70 - Ronald van den Hoff van Seats 2 Meet, flexibel werken, third spaces, Next Women, Battery Day, Farmville stopt en Telepath

Ronald van den Hoff is 'futurist', ondernemer en oprichter van Seats To Meet. Dat bedrijf is actief in de zakelijke markt op het gebied van flexibele werkplekken en vergaderruimtes, maar doet dat op een bijzondere manier waarbij kennis delen en connecten belangrijke peilers zijn. We praten met hem over de veranderende kantoorbehoeften door Covid en horen hoe ook grotere bedrijven baat kunnen hebben bij third spaces; een plek naast kantoor en thuiswerken.

Rixt Herklots is directeur van The Next Women en onze nieuwe columnist. Ze praat onder andere over de aanstaande Covid maatregelen en hoe belangrijk het is om als ondernemer ruimte te blijven maken om creatief te zijn.

In de Week van... het naar de beurs brengen van water. Kan dat en hoe gaan we eigenlijk om met natuurlijke bronnen in een kapitalistisch systeem. Verder grote bedrijven die thuiswerken volledig omarmen, waaronder Google. Ook blikt Esther kort terug op Battery Day, het event van Tesla waarin nieuwe batterijtechnologie werd gepresenteerd. Een beveiligings-drone voor in huis en Farmville stopt na 11 jaar.

Uitgezonden: 28 september 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin technologische ontwikkelingen en innovaties super snel gaan. Hoe verandert innovatie ons leven? Wat brengt het ons nu en in de toekomst? Wat zijn de belangrijke ontwikkelingen, nieuwe apps en apparaten? Wat is de impact er van? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts over uiteenlopende onderwerpen. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons (GroundControl; innovatie experts) en Lennart Bader (RadioPush en StreamPush; muziekindustrie). Met wekelijks interessante columns van Herman Couwenbergh (online communicatie consultant), Samira Salman (oprichter EventGoodies.nl), Jilles Groenendijk (technisch bezieler), Rick Steggerda (gespreksontwerper), Rixt Herklots (directeur The Next Women), Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) en Dimitry Vleugel (oprichter androidworld.nl).

Blikopener Radio staat voorlopig op pauze door drukte bij de programmamakers. 

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets (redactie)

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×