Blikopener Radio

Blikopener Radio #70 - Ronald van den Hoff van Seats 2 Meet, flexibel werken, third spaces, Next Women, Battery Day, Farmville stopt en Telepath

Ronald van den Hoff is 'futurist', ondernemer en oprichter van Seats To Meet. Dat bedrijf is actief in de zakelijke markt op het gebied van flexibele werkplekken en vergaderruimtes, maar doet dat op een bijzondere manier waarbij kennis delen en connecten belangrijke peilers zijn. We praten met hem over de veranderende kantoorbehoeften door Covid en horen hoe ook grotere bedrijven baat kunnen hebben bij third spaces; een plek naast kantoor en thuiswerken.

Rixt Herklots is directeur van The Next Women en onze nieuwe columnist. Ze praat onder andere over de aanstaande Covid maatregelen en hoe belangrijk het is om als ondernemer ruimte te blijven maken om creatief te zijn.

In de Week van... het naar de beurs brengen van water. Kan dat en hoe gaan we eigenlijk om met natuurlijke bronnen in een kapitalistisch systeem. Verder grote bedrijven die thuiswerken volledig omarmen, waaronder Google. Ook blikt Esther kort terug op Battery Day, het event van Tesla waarin nieuwe batterijtechnologie werd gepresenteerd. Een beveiligings-drone voor in huis en Farmville stopt na 11 jaar.

Uitgezonden: 28 september 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×