Blikopener Radio

Blikopener Radio #50 - Casper Overbeek van CitizenM, customer experience, cognitive bias, SyRi vs. bijstandsjoemelaars, Tiktok en Etsy

In deze aflevering is Casper Overbeek te gast. Hij is hoofd Customer Experience en Digital bij de vooruitstrevende hotelketen CitizenM. Casper is bevlogen als het gaat om een optimale klantbeleving, en dat is precies wat CitizenM het allerbelangrijkste vindt. Hoe zorgt hij er voor dat de keten hierin blijft innoveren? En welke veranderingen ziet hij in de hospitality branche? Een gesprek vol passie.

Columnist Sanne Roemen bespreekt de zaken die haar opvielen in een lijst met 50 punten van cognitieve vooringenomenheid. Vaak herkenbaar en door het inzicht kun je er in praktijk rekening mee houden.

In de Week van Wilg bespreekt Esther onder andere SyRi; een systeem van de rijksoverheid dat mogelijke bijstandssjoemelaars indexeert, en de gerechtelijke uitspraak die het koppelen van dit soort systemen beperkter toestaat.

Als afsluiter ook het (onverwachte?) succes van artiesten om hun werk op Etsy te promoten via TikTok.

Uitgezonden: 10 februari 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×