Blikopener Radio

Blikopener Radio #50 - Casper Overbeek van CitizenM, customer experience, cognitive bias, SyRi vs. bijstandsjoemelaars, Tiktok en Etsy

In deze aflevering is Casper Overbeek te gast. Hij is hoofd Customer Experience en Digital bij de vooruitstrevende hotelketen CitizenM. Casper is bevlogen als het gaat om een optimale klantbeleving, en dat is precies wat CitizenM het allerbelangrijkste vindt. Hoe zorgt hij er voor dat de keten hierin blijft innoveren? En welke veranderingen ziet hij in de hospitality branche? Een gesprek vol passie.

Columnist Sanne Roemen bespreekt de zaken die haar opvielen in een lijst met 50 punten van cognitieve vooringenomenheid. Vaak herkenbaar en door het inzicht kun je er in praktijk rekening mee houden.

In de Week van Wilg bespreekt Esther onder andere SyRi; een systeem van de rijksoverheid dat mogelijke bijstandssjoemelaars indexeert, en de gerechtelijke uitspraak die het koppelen van dit soort systemen beperkter toestaat.

Als afsluiter ook het (onverwachte?) succes van artiesten om hun werk op Etsy te promoten via TikTok.

Uitgezonden: 10 februari 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin technologische ontwikkelingen en innovaties super snel gaan. Hoe verandert innovatie ons leven? Wat brengt het ons nu en in de toekomst? Wat zijn de belangrijke ontwikkelingen, nieuwe apps en apparaten? Wat is de impact er van? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts over uiteenlopende onderwerpen. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons (GroundControl; innovatie experts) en Lennart Bader (RadioPush en StreamPush; muziekindustrie). Met wekelijks interessante columns van Herman Couwenbergh (online communicatie consultant), Samira Salman (oprichter EventGoodies.nl), Jilles Groenendijk (technisch bezieler), Rick Steggerda (gespreksontwerper), Rixt Herklots (directeur The Next Women), Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) en Dimitry Vleugel (oprichter androidworld.nl).

Uitzending om de week.

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets (redactie)

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Maandag 1 nov, 18.00 uur

Bekijk video's

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×