Blikopener Radio

Blikopener Radio #43 - Karima El Bakkali van Get Fat With Me, impact hebben, irritante stepjes, Juicers en de kosten van offline

Karima El Bakkali is de oprichter van Get Fat With Me, het eerste platform dat zich uitsluitend richt op vrouwen met ondergewicht. En daarmee was ze afgelopen jaar genomineerd voor onder andere de Young Impact Awards 2019, voor jongeren die tot het uiterste gaan om impact te maken. We praten over de vooroordelen over ondergewicht en willen aankomen, over drijfveren en impact willen hebben.

In de Week van Wilg verwonderen we ons over elektrische stepjes. Waarom zijn ze nog niet in Nederland, is dat eigenlijk erg? En wat zijn Juicers? Verder werd bekend dat Whatsapp het gebruik van hun API gaat verbieden voor teams. Hierdoor komen onder andere gemeentes in problemen, die deze functie nu gebruiken om met burgers te communiceren. Tenslotte ook aandacht voor het verschil tussen Europa en de VS en China. Waar de meeste grote technologiebedrijven van buiten Europa komen, speelt Europa een belangrijke voortrekkersrol op het gebied van reguleringen en datagebruik. We lopen achter op AI, maar is het niet beter om eerst over de consequenties nagedacht te hebben?

Columnist en Twitter expert Hermaniak vertelt ons wat het eigenlijk kost als Internet, of meer specifiek Twitter, er een dag uit zou liggen. https://netblocks.org geeft inzicht. Verder meer info over waarom een tweet soms 'unavailable' is, Twitter die actief ONTvolg tips gaat geven en de tip om het account @TwitterReTweets te volgen.

Uitgezonden: 9 december 2019

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×