Blikopener Radio

Blikopener Radio #61 - Wilco Hoogeveen van Turf Aalsmeer, escaperoom innovaties, omdenken, Twitter rollercoaster, Jumbo, eBikes en eSIMS

Vandaag is onze gast Wilco Hoogeveen, eigenaar van Turf Aalsmeer. We praten met hem over innovaties in de escape room branche, die door Corona zwaar is getroffen. Over omdenken en hoe 18 escaperoom eigenaren hun krachten bundelden en een online spel maakten dat ruim 100.000 keer gespeeld is inmiddels.

Columnist Jilles Groenendijk had het aan de stok met Twitter en kwam in een rollercoaster terecht door automatische, door AI gestuurde supportantwoorden, nadat het account van zijn tweeling-zoons ten onrechte was gebanned.

In de Week van bespreekt Esther (@Wilg) onder andere de Jumbo app, waarmee oude social content automatisch van je profiel kan worden verwijderd. Maar hoe promoot je een tool die privacy hoog in het vaandel heeft staan? Adverteren op de grote netwerken kan dan niet, terwijl daar hun doelgroep zit... Veel steden zoeken de oplossing voor verkeersproblematiek in fietsen, goede timing nu kantoren weer langzaam open gaan. En waarom is in heel Europa plexiglas uitverkocht?

Afsluiter columnist Dimitry Vleugel (@Dim) bespreekt de enorme piek in de verkoop van fietsen die op dit moment plaatsvindt. Ook testte hij een eSIM. Waarom duurt het zo lang voor meer providers dit ondersteunen?

Uitgezonden: 18 mei 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×