Blikopener Radio

Blikopener Radio #61 - Wilco Hoogeveen van Turf Aalsmeer, escaperoom innovaties, omdenken, Twitter rollercoaster, Jumbo, eBikes en eSIMS

Vandaag is onze gast Wilco Hoogeveen, eigenaar van Turf Aalsmeer. We praten met hem over innovaties in de escape room branche, die door Corona zwaar is getroffen. Over omdenken en hoe 18 escaperoom eigenaren hun krachten bundelden en een online spel maakten dat ruim 100.000 keer gespeeld is inmiddels.

Columnist Jilles Groenendijk had het aan de stok met Twitter en kwam in een rollercoaster terecht door automatische, door AI gestuurde supportantwoorden, nadat het account van zijn tweeling-zoons ten onrechte was gebanned.

In de Week van bespreekt Esther (@Wilg) onder andere de Jumbo app, waarmee oude social content automatisch van je profiel kan worden verwijderd. Maar hoe promoot je een tool die privacy hoog in het vaandel heeft staan? Adverteren op de grote netwerken kan dan niet, terwijl daar hun doelgroep zit... Veel steden zoeken de oplossing voor verkeersproblematiek in fietsen, goede timing nu kantoren weer langzaam open gaan. En waarom is in heel Europa plexiglas uitverkocht?

Afsluiter columnist Dimitry Vleugel (@Dim) bespreekt de enorme piek in de verkoop van fietsen die op dit moment plaatsvindt. Ook testte hij een eSIM. Waarom duurt het zo lang voor meer providers dit ondersteunen?

Uitgezonden: 18 mei 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin technologische ontwikkelingen en innovaties super snel gaan. Hoe verandert innovatie ons leven? Wat brengt het ons nu en in de toekomst? Wat zijn de belangrijke ontwikkelingen, nieuwe apps en apparaten? Wat is de impact er van? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts over uiteenlopende onderwerpen. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons (GroundControl; innovatie experts) en Lennart Bader (RadioPush en StreamPush; muziekindustrie). Met wekelijks interessante columns van Herman Couwenbergh (online communicatie consultant), Samira Salman (oprichter EventGoodies.nl), Jilles Groenendijk (technisch bezieler), Rick Steggerda (gespreksontwerper), Rixt Herklots (directeur The Next Women), Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) en Dimitry Vleugel (oprichter androidworld.nl).

Uitzending om de week.

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets (redactie)

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Maandag 1 nov, 18.00 uur

Bekijk video's

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×