Blikopener Radio

Blikopener Radio #37: Joy-Ellen Bos, kinderontvang ipv opvang, het geheim van menselijke connecties, eindigheid, de politiepodcast en herfst.

Wat begon als Enjoy! Kinderopvang is inmiddels uitgegroeid tot een ecosysteem voor opvang, begeleiding en training voor kinderen van basis- t/m middelbare school. We praten met oprichter Joy-Ellen Bos over ondernemen zonder plan, omgaan met groeistuipen en zij liever praat over kinderontvang dan kinderopvang.

Columnist Sanne Roemen deelt wat volgens haar het geheim is van menselijke connecties en hoe nieuwsgierigheid daar bij helpt.

In de Week van Wilg bespreekt Esther de Politie Podcast, waarin onder andere cold-cases worden besproken. Een manier om nieuw licht op onopgeloste zaken te schijnen? Verder Scanning Earth; waarom het belangrijk is snel de aarde in kaart te brengen via LiDAR scans. En waarom beschermen onze hersens ons tegen het besef onze eigen eindigheid?

We eindigen met een poëtische afsluiter door columnist Rick Steggerda over de herfst.

Uitgezonden: 21 oktober 2019

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×