Blikopener Radio

Blikopener Radio #52 - Maurice van Wordragen van Universiteit van Nederland, vanillevla, Coolblue, onbeschermd webwinkelen, Twitter vs dickpics

Te gast is Maurice van Wordragen, directeur van de Universiteit van Nederland en de Universiteit van Vlaanderen. Met gratis online colleges wordt door wetenschappers en hoogleraren met veel passie wetenschap laagdrempelig tot leven gebracht voor breed publiek. Een gesprek over de mooie missie om te inspireren via uiteenlopende onderwerpen. Een uniek concept dat vraagt om buitenlandse uitbreiding. Wat is na Vlaanderen de volgende stap?

Columnist Dimitry Vleugel praat ons bij over de onverwachte ontwikkelingen bij webwinkel Coolblue, waar prijzen plots zijn verhoogd, affiliate links zijn verwijderd terwijl het bedrijf zich in ongekend stilzwijgen hult. Voer voor speculaties.

De blikopeners van deze week gaan over de risico's van het kopen bij buitenlandse webwinkels, waar niet voldaan wordt aan Europese keurmerken. Te goedkoop kan erg onveilig zijn, blijkt. De EU heeft een 'rapid alert system' bij foute aankopen, al is dat niet erg bekend.

Lego komt met een werkende windmolen bouwdoos, om kids al vroeg bewust te maken van schone energie en is bezig met de transitie naar milieuvriendelijke steentjes.

Columnist Herman Couwenbergh praat ons bij over Twitter Threads, waardoor tweets die bij elkaar horen samen worden getoond. En als luchtige afsluiter de tool safedm.com waarmee dickpics automatisch uit DM's worden gefilterd.Uitgezonden: 24 februari 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×