Blikopener Radio

Blikopener Radio #48 - Innovation Designer Jeroen Vonk van Novum/SVB, levensbewijzen, Project Voice, First LEGO League, Gezichtsherkenning en Byte

Onze gast is Jeroen Vonk, innovation designer bij Novum: het innovatielab van de Sociale Verzekeringsbank. Wat doet die bank eigenlijk? En hoe zorgt een instantie die al meer dan een eeuw bestaat voor vernieuwing? Verder is Jeroen net terug uit Amerika waar hij Project Voice bezocht, HET voice event van de wereld. We praten over een alternatief 'levensbewijs' en hoe voice techniek nuttig blijkt voor ouderen.

Columnist en technisch bezieler Jilles Groenendijk heeft het over de First Lego League, een wedstrijd die jongeren uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken.

Naar aanleiding van een incident met Jeff Bezos (Amazon CEO) vragen we ons af hoe veilig Whatsapp is. We verbazen ons over het toepassen van live gezichtsherkenning in London en hoe locatie gegevens van smartphone gebruikers wordt doorverkocht en meer prijsgeeft dan wenselijk is.

Afsluiter is columnist Herman Couwenberg aka Hermaniak. Hij praat ons bij over nieuwe features in Twitter (reacties in DM's), de opvolger van Vine: de Byte App en de app Octi waarmee je via AR kunt connecten.

Uitgezonden: 27 januari 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×