Blikopener Radio

Blikopener Radio #99 - Reint-Jan Renes, de Klimaat Spagaat, gedragswetenschap, gedragsverandering om duurzamer te leven, 6 tips en communities

In deze aflevering praten we met Reint-Jan Renes. Hij is gedragswetenschapper en schreef het Draaiboek Gedragsverandering samen met Sander Hermsen. Hij geeft les aan de de Hogeschool van Amsterdam en is tegenwoordig vooral bezig met klimaat en duurzame steden. Reint-Jan is lector psychologie voor een duurzame stad en hij schreef in die hoedanigheid de Klimaat Spagaat, over de psychologische uitdagingen van duurzaam gedrag. In interessant gesprek met een bevlogen wetenschapper!

In de Week van bespreekt Esther een studie waarin zes belangrijke aanpassingen in levensstijl worden benoemd, waarmee de klimaatcrisis kan worden afgewend. Als afsluiter praten we over het ontstaan van communities, waarmee individuen zich groeperen om gezamenlijk problemen aan te pakken die overheden en bedrijven vaak laten liggen.

Uitgezonden: 7 maart 2022

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×