Blikopener Radio

Blikopener Radio #101 - Stijn Otten, HeatTransformers, makkelijk aan de hybride warmtepomp, innovation accounting, IPCC rapport, Elon Musk

In deze aflevering een "101" over warmtepompen. Onze gast is Stijn Otten van HeatTransformers, marktleider en expert op dit gebied. Stijn liet een succesvolle corporate baan achter zich en richtte het bedrijf samen met compagnon Gijs op, uit frustratie over de traagheid van de energietransitie. Ze kwamen erachter dat de bottleneck helemaal niet in het installeren zit, maar dat er veel winst valt te behalen in de optimalisatie van het installatieproces. Door out of the box te denken ontstond een schaalbare oplossing met zowel eigen installateurs als installatiepartners in het hele land. We bespreken de voordelen, maar ook vaakgehoorde aannames over warmtepompen. Een verhelderend gesprek!

In de Week van... komt het tweede boek van Esther aan bod. Net als haar eerste boek The Corporate Startup heeft ook Innovation Accounting een gold medal gewonnen bij de Axio Book Awards in de VS!

Verder praten we over het nieuwe IPCC rapport, waar voor het eerst live een persconferentie over werd uitgezonden. En over Elon Musk, die 9.2% van de aandelen van Twitter heeft gekocht. Wat vinden we daar van?

Uitgezonden: 4 april 2022

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×